2012-03-26

Pakko päästä...Miyajimaan..

Tiedättehän, kun joskus tuntuu siltä, että jonnekin on päästävä. Ihan sama minne, mutta päästävä on. Ja niin pääsin. Pääsin sateisesta ja harmaasta Tokiosta aurinkoiseen (no, oli lauantaina aurinkoista) Hiroshimaan. Tai oikeammin tuo kuvaus sopii Miyajimaan. Yövyimme siellä perjantaista lauantaihin, koska Hiroshimashita emme saaneet enää kuin ylikalliita yösijoja. No en valita, koska kaikki osui kohdalleen paremmin kuin hyvin.

Miyajima on siis kaupunki meren rannalla Hiroshimashita etelään. Yövyimme mantereen puolella, aivan meren rannassa, nautimme varsin maukkaan ja täyttävän hotelliaamiaisen, joka oli oiva sekoitus niin paikallista kuin länsimaalaistakin perusaamupalaa. Ja sitten nousimme laivaan, joka veisi meidät itse saarelle.


Miksikö Miyajima sitten on tunnettu? Ja miksi sinne on pakko päästä? No varsinaisesti sinne ei ole pakko päästä muusta syystä kuin, että kaikki ovat sitä kehuneet. Sen lisäksi sitä on sanottu yhdeksi Japanin kruununjalokiveksi. Se on tunnettu mm. kelluvasta portista, joka johtaa Itsukushiman pyhäkköön, joka on yksi Unescon maailman perintökohde.Satuimme olemaan paikalla laskuveden aikaan eli pääsimme käppäielmään suht lähelle. Tosin koko paikka varmasti näyttää aivan eriltä, kun sinne osuu nousuveden aikaan, jolloin vesi siis yltää pyhäkölle asti. Kaunista oli kuitekin nytkin ja ennen kaikkea olin onnellinen auringosta.

Eikä täälläkään tarvinnut olla yksin.Itsukushiman pyhäkössä on mahdollista viettää myös häitä. Meki näimme yhdet. Se tuntuu aina yhtä erikoiselta olla turistina toisten häissä. 


Kaunista. Ja matka jatkuu...

Ei kommentteja: