2012-09-19

Pää pilvissä, osa 2

Ennen lomia, silloin kun Fujille kiipeämisen kausi vielä oli ajankohtainen tehtiin viikonloppuretki. Lauantaiaamulla kun ajoissa lähtee liikkelle, ehtii lauantaina näkemään Fuji-vuoren ja sunnuntaina jotain yhtä hurjaa. Kyseessä siis oli FujiQ Highland. 


Jaloissa tuntui vielä edellisen päivän kapuamiset, mutta toisaalta eihän niitä jalkoja huvipuistossa tarvitakaan. Suurimmassa osassa laitteista ne saivat roikkua ihan vapaana. Kuvittelimme siis, että huvipuisto aukeaisi klo 9 ja kun pääsimme paikalle olikin siellä jo hyvin ihmisiä läsnä. Syykin selvisi nopeasti...aukeaminen olikin tapahtunut jo kello 8.


FujiQ:ssa on sellainen systeemi, että maksat sisään 5000 jeniä, jolla saat vapaan käytön kaikkiin laitteisiin. Myös muita lippuja on saatavilla. Mutta sen lisäksi on mahdollisuus ostaa tiettyihin laitteisiin, tiettyihin aikaväleihin jonojen ohittamiseen oikeuttavan lipun. Ja siis sen jälkeen kun on jonotettu sisään ja ostettu lippu, jonotetaan vielä uudestaan ostamaan näitä lippuja. Ja koska emme olleet ensimmäisiä, ihan niihin kaikkiin laitteisiin, joihin olisimme halunneet päästä, emme päässeet. Etuiluun oikeuttavat liput olivat siis loppuun myydyt.


Mutta kyllä me silti saatiin kokemuksia!


Valitettavasti se pisin vuoristoratalla oli kovan tuulen vuoksi kiinni. Ja kummitustaloon oli jo puolessa välissä päivää kolmen tunnin jono...eikä kuulemma sitä jonon lyhentymistä kannattanut jäädä odottamaan, koska se vaan pitenee.


Voitte siis päätellä siitä, että kannattiko niiden ylimääräisten lippujen ostaminen. Kannattihan se, koska väkeä täällä riittää myös huvipuistoihin. Tuntuikin ihmeellisen väljältä autojen määrään nähden, mutta siellähän ne kaikki ihmiset olivat jonoissa.


Vielä jäi kuitenkin juttuja kokematta eli uutta reissua odotellessa.  Kokemuksia en halua täällä kertoa, koska parasta oli itsellekin yllätyksellisyys...enhän ollut ottanut juurikaan selvää etukäteen. Menkää siis ja kokekaa itse!


Lisää tietoa siihen hetkeen kun todella olette sinne suuntaamassa löytyy osoitteesta
http://www.fujiq.jp/en/

Ei kommentteja: