2012-04-12

Hitaasti kävellen 8 min

Japanissa on aika usein mahdollisuus helpottaa vaellusreittejä/vuorelle kiipeilyä koppihissien avulla. Niin oli myös Miyajimalla. Ja japanilaiseen tyyliin oli kylttejä miten kyseiselle hissille pääsee. Tällä kertaa oli aikakin sen verran selkeästi merkattu, että varmasti pystyy itse päättelemään kauanko hissille kestää kävellä: Hitaasti kävellen 8 min. Kiirehtien juosten 6min.


Vaikka itse tykkäänkin kävellä ja katsella sekä kuunnella luontoa niin onhan niistä hisseistä vain hienot maisemat. Ja kun kerta varusteetkin olivat mitä olivat niin parasta oli jättää urheillut niille, jotka olivat siihen varautuneet.Ehdottomasti paras Fujicolorin mainostuspaikka on juuri tuon mäen ylemmän hissin yläasemalla, vai mitä olette mieltä? Ainakin se erottuu, koska muita penkkejä ei siinä kohtaa ole. Ja jossainhan pitää niitä vessassa olijoitakin odotella.


Huonosti näkyy, mutta kynttilöiden takana palaa ikuisen rakkauden tuli. Sen sanotaan palanneen yli 1200 vuotta. Tässä maassa pelkästään riittäisi niin paljon katsottavaa ja kerrottavaa, aika tuntuu välillä loppuvan kesken ja kun sitten on vielä kaikki muutkin maailman kolkat, joissa olis kiva päästä käymään. Aika pahassa tenkkapoossa siis välillä ollaan. Matkailuinto olisi kova....olisipa vielä kaikki edellytykset myös siihen. Ei kenelläkään olisi mitään mukavaa työtä, jossa pääsisi reissaamaan, tiedossa? ;) Voisi sitten lomat käyttää tämän maan kiertelyyn ja Suomessa vierailuun.


3 kommenttia:

gunu kumar kirjoitti...

Great post, you have pointed out some superb details, I will tell my friends that this is a very informative blog thanks.
IT Company India

moonangel kirjoitti...

Hei, olen jo jonkun aikaa lukenut blogiasi kiinnostuneena. Nyt haluaisin kysyä sinulta sellaista, että tuleeko halvemmaksi ostaa japanissa junalippuja paikan päällä vai onko kannattavampaa ottaa jonkinlainen junapassi? Olemme avomiehen kanssa matkaamassa japaniin toukokuun lopussa ja olemme pari viikkoa siellä. Ajattelimme kiertää muutamassa eri kaupungissa. Ja jos sinulla on jotain vinkkejä missä kannattaisi käydä ja mitä kannattaisi nähdä/kokea niin mielellään otetaan niitä vastaan :)

Uusi Aamu kirjoitti...

moonangel,
Kiitos kommentista.
Mun mielestä jos on vain Tokion sisällä ei kannata ostaa junapassia, mutta jo yksi reissu Kiotoon ja takaisin niin junapassi on jo maksanut itsensä takaisin. Näin ainakin muistelisin kun jollekin vieraillemme näitä katsottiin ja pohdittiin.
Itse ehkä lähtisin pariksi viikoksi sillä ajatuksella, että kävisin Tokio, Kioto ja sitten pieni piipahdus maaseudulla, vaikka jossai vuoristossa missä pääsisi kunnon onseniin. Pitääkin miettiä :)