2012-05-04

Tämän kevään reiteiltä

Näitä polkuja tallaan...
...jos en ihan päivittäin niin ainakin viikottain. Keväisin tallailenkin ihan mielellään, valitettavasti niin tekee moni muukin ja se saa kadut täyttymään. Voitte kuvitella minkälaista se kävely sitten onkaan kun kaikki vain katsovat ylöspäin ja huokailevat. Kiireisiin päiviin nämä reitit eivät siis sovi, ainakaan tuo joen ranta, jossa lyhdyt malttamattomina odottivat jo pari viikkoa ennen kukkien kukkimista. 


Kevät on jännää aikaa. Jännitetään milloinka kukat alkavat kukkimaan. Tomutetaan huusholleista vanhat tomut pois ja annetaan tilaa uudelle, tuoreelle vuoden aikana kertyvälle. Täällä varsinkin on usko siitä, että keväästä alkaa uusi aika, melko vahva. Ja huomaahan sen ihmisistä, niitä näkyy lenkkipolullakin paljon useammin, vaikka itse aina kuvaankin niinkuin siellä ei ketään muuta olisi kuin minä, lenkkitossuni ja aurinko....näkisittepä ihmisryhmän selän takana.


Myös pyörätiet, tarkoitan siis kaikki mahdolliset kulkupaikat, joilla pyörillä pääsee eteenpäin, täyttyvät. Aiheuttaa päänvaaivaa siihen varautumattomalle ja pientä hermojen venyttämistä. Mutta kun pitää pään kylmänä ja kunnon rautaisena voi jättää ne sunnuntaipyöräilijät taakseen vaivatta.


Ja taas kyllä elämä maistuu ja hymy levenee :)

...ja kyllähän näitä polkuja tallaisi viimeiseenkin asti, jos ne aina pysyisivät yhtä kauniina. Mutta onhan niitä kauniita polkuja missä vain eli kunhan nämä nyt saadaan jonain päivänä kulutettua puhki...

2012-05-03

Koiruus


Eräänä iltana kävelin asemalta kotiin ja pelästyin. Oikealla puolella oli äänekäs Pachinko eli uhkapeli"luola. Sekin olisi voinut säikäyttää, mutta enemmän tällä kertaa hätkäytti liikkuva pyörän takana oleva kori. Tarkemmin katsottuani ei se ollutkaan kori, mikä liikkui vaan siinä olevassa kassissa oleva koira. Kyllä, elävä se oli. Liekö isäntä lähtenyt ulkoiluttamaan ja ajatellut samalla voittavansa rahaa. Erikoinen ajattelutapa joka tapauksessa.

Täällä pidetään pääsääntöisesti koiria kuin kukkia kämmenellä. Niitä puetaan kuin nukkeja. Löytyy niin farkkua, minihametta, kauluspaitaa kuin sadetakkiakin. Niitä kannetaan sylissä, kantoliinassa, -kassissa, työnnetään kärryissä. Autoissa ne saavat aina etupenkkipaikan ja on niille omia päiväkotejakin. Päiväkodista saa diplominkin, josta käy ilmi, mitä kaikkea "Meidän Musti" on oppinut. Yhden koiran hinnaksi sellaisessa tulee muistaakseni reilut 4000 euroa kuukaudessa. 

Sitten voikin pohtia tämän maan väestöjakaumaa...onko ihme, että väestö vanhenee, ettei lapsia enää tehdä? Onhan lemmikkikoirat helpompi synnyttää ja pitää niiden tilalla.